Punch

Baccio Punch

1 flaske gin
1 flaske champagne
1 flaske grapefruktjuice
1/2 flaske Anisette-likør
sodavatten etter smak

Bland først alle ingrediensene utenom champagnen i en bolle med isbiter. Legg i frukt og tilsett til slutt iskald champagne.
En oppfriskende punch som bør rekke til mange.


Brown Punch
For 6-8 personer:

350 g sukker
1 flaske hvitvin
1/2 liter rom
3/4 liter varmt vann
Juice av 2 sitroner
skal av 2 sitroner

Sukker og sitronskal blandes. Tilsett siden vin og rom, deretter varmt vann og sitronjuice. Kan drikkes varm eller avkjøles og serveres med isbiter.


Champagne Punch

1 flaske champagne
1 dl Cointreau
1dl Brandy
Farris etter smak

Ingrediensene blandes i en bolle og serveres med isbiter.


Fruktcocktail

1 flaske vodka e.l.
1 flaske appelsinsaft (ublandet!)
1 1/2 – 2 liter Farris (etter smak)
1 stor boks med ananas (hakkes i biter)
boks med mandariner/fruktcocktail

Server med fruktkjøtt.


Independence Day Punch

1 flaske avkjølt champagne
1 flaske Cognac
3 flasker tørr rødvin
1/2 liter sterk te
ferskpresset juice fra 2 dusin sitroner
1/2 kg farin
sitron skiver

Løs opp sukkeret i en stor punsj bolle sammen med sitron juicen. Tilsett te og store isbiter. Deretter vin og Cognac. La det hele avkjøle. Champagnen tilsettes like før servering. Bruk vinglass dekorert med sitron skiver.


Highland Punch
For åtte personer beregnes:

350 g sukker
Juice av en sitron
1 liter vann
1/2 flaske Scotch whisky
1/2 flaske rom
1/8 liter eau-de-vie
1/8 liter portvin

Sukker, juice og vann varmes opp til kokepunktet, de øvrige tilsettes i tur og orden.
Serveres varmt.


Pans sommereliksir

2 deler Lakka multelikør
0.5 deler Vikingfjord vodka
4 deler Mozel
En liten slump med champagne rett før servering.
Drinken garneres med hele multer.


Puerto Rico Punch

200 g sukker
1 flaske rom fra Puerto Rico
1/2 flaske eau-de-vie
5 cl akevitt
5 cl Bénédictine
sitronspiral
1,5 liter vann

Alle ingrediensene varmes opp til kokepunktet. Siles i oppvarmede glass og serveres med grapefruktskiver.


Punch

2dl vodka
2dl appelsinjuice
1dl lime
1/2dl aprikos ekstrakt/likør mix.

Bland alt sammen og rett før servering ha en isbit i hvert glass. Den skal være avkjølt. Det er og vanlig å pynte med litt appelsin eller drue.


PUNCH ORANGE
For 4-6 personer:

0,5 liter sterkt te
0,5 liter rom
0,25 liter appelsinjuice
12,5 cl Curaçao Orange
4-6 appelsinskiver
Te, rom, appelsinjuice og Curaçao varmes opp til kokepunket.
Serveres i oppvarmede glass med en appelsinskive.


Red Wine Punch

2 deler rødvin
1 del soda
3 ss sukker pr liter
Appelsin og/eller sitronskiver

Miks vin og sukker og rør godt. Hell i soda og appelsin og/eller sitronskiver og server straks med masse is.


Red Wine Tea Punch
For fire personer:

1/2 liter rødvin
70 g sukker
1 liter varm sterk te
25 cl lys rom

Varm opp sukker og rødvin til kokepunktet. Når sukkeret har løst seg opp, tilsettes varm te, rom og en sitronspiral. Varmes opp og serveres med en sitrompeel i glasset.


Ulvehyl

1 flaske Grand Charme (Asti – kan brukes,litt søtere)
1 flaske Red Port.
 
Begge flaskene helles samtidig i en passende -bolle fylt med isbiter.


Wine Punch

1 flaske rødvin
2 skivede sitroner
3 skivede appelsiner
2,5 dl appelsinjuice
2,5 dl ananasjuice

Bland alle ingrediensene i en bolle med is.


Xalapa Punch
For 6-8 personer:

skall av 2 sitroner
2 liter varm sterk te
200-250 g sukker
3/4 liter Calvados
3/4 liter kubansk rom
3/4 liter rødvin
1 sitron i skiver
1 mindre isblokk (ca 1/2 L)

La te og sitronskall trekke i 10-15 minutter. Blandingen siles og tilsettes sukker. Når blandingen er avkjølt tilsettes Calvados, rom, rødvin og sitronskiver. Legg i isblokken og server.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s