Gourmetmat på BrewDog Oslo, Bd57

Alle temaer, Ølbloggen SKUMbag brewery, matopplevelser

De aller fleste normalt oppegående øldrikkende individer har nok for lengst fått med seg at BrewDog har åpnet en bar i Oslo, men ikke alle har fått med seg at de også har en skikkelig dyktig gjeng på kjøkkenet, som lager mat som absolutt bør oppleves. BD57 har et imponerende utvalg av øl, og satser på høy kvalitet der man alltid får muligheten til å oppleve et nytt øl. I tillegg til fabelaktig øl har de altså mat. GOD mat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet var en lystig gjeng ølentusiaster som var invitert på en gourmet-aften på Brewdog-baren BD57, i Markveien 57. Denne kvelden skulle de vise oss hvordan man kan nyte øl og mat i kombinasjon, og for anledningen var det satt sammen en 7-retters meny med nøye utvalt øl til. Kokken Thilde Gilling sto bak menyen, og ølspesialisten Inga Greve sto for valget av øl. Begge er velkjente navn innen sine felt, og ingenting var lagt til tilfeldighetene denne kvelden.

Menyen vi fikk presentert er ikke noe man vanligvis får mulighet til å spise på BD57, men den beviste hva kjøkkenet er i stand til, og i tillegg hvordan de velger å kombinere øl og mat. BD57 kommer til å arrangere ulike events der øl og mat står i fokus, så her er det bare å følge med på det som skjer! (vil anbefale å følge BD57 på facebook for å holde seg oppdatert).

 

 

Menyen vi smakte oss gjennom:

  • Rimmet kamskjell med nyr, mesk og agurk Haandbryggeriet – Bavaria
  •  Sjøkreps med variasjon av blomkål, brunet smør og karse Burning sky – Saison l`eté
  •  Stekt breiflabb med beter, jordskokk og blåskjell Brewdog – Holy moose
  • Sousvide kylling med ramsløk og variasjon av sopp Lindemans/Mikkeller – Spontalbasil
  • Ølbraisert Røros-okse med einebærkrem, fritert grønnkål og saltbakt selleri Brewdog – Dogma
  • Ølinfusert pannacotta, hvit sjokolade, multer og hylleblomst Omnipollo – Waffle wheat
  • Brent Ostlo-ost med rug og tindved Lervig brewers reserve barley wine

Bilde 17.10.2015, 19.41.51Som en liten overraskelse fikk vi også servert en liten snaps som var laget på stedet – Linie akevitt med tindved og honning.

Siden alle som satt rundt bordet er veldig langt over gjennomsnittet glad i godt øl og god mat, så var praten og diskusjonene stort sett rettet mot nettopp øl og mat. Jeg hadde gleden av flere hyggelige diskusjoner med både ansikter jeg har sett før, men også nye bekjentskap.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Holy moose..!

Etter å smakt oss gjennom en velkomponert meny med fantastiske retter, må jeg også kommentere at valget av øl til hver av rettene var meget bra, har ikke noe å sette fingeren på her.  Det var virkelig tenkt over hvorfor de ulike ølene passet godt sammen med de ulike elementene i rettene. En overraskelse var kanskje Brewdog Holy moose sammen med breiflabb. Dette er et øl med både mye humle og syrlighet fra de ulike bærene som er brukt i bryggingen. Sammen med de mineralske og ”jord” smakene fra betene var dette helt klart et valg som løftet både retten og ølet til en ny høyde!

Holy moose serveres fra et utstoppet elghode i baren, og for de som kjenner til de nordiske “hello my name is”- ølene, så er dette altså blanding av en IPA tilsatt de samme bærene som ble tilsatt i hver enkelt av de andre ølene. Og hvis du ikke har smakt det så anbefales det å stikke en tur innom  BD57 mens det ennå er mer igjen av ølet..

Videoen som BrewDog har laget om Holy moose er absolutt noe man bør få med seg, den viser mye av den galskapen bare BrewDog kan finne på. Mer info og en rimelig kreativ video finner du her:   https://www.brewdog.com/lowdown/blog/the-legend-of-the-holy-moose

Takk for en utmerket aften.