Potetsalat

Alle temaer, tilbehør og småretter

Her er noen forskjellige oppskrifter på gode potetsalater. En hjemmelaget potetsalat er lett å lage, og det smaker fantastisk til grillmaten!

Først ut kommer min egen hjemmelagde potetsalat, og her tar jeg ofte utgangspunkt i hva jeg har tilgjengelig i kjøleskapet i tillegg til selve basisoppskriften. Her er det altså mange muligheter for å variere og tilpasse oppskriften.

  • Majones (en pose)
  • Ett beger lettrømme (evt creme fraiche)
  • ett fedd hvitløk
  • agurk
  • løk (sjalottløk eller rødløk)
  • vårløk eller purreløk
  • poteter (10 middles store kokefaste poteter)
  • smak til med salt og pepper

Bland omtrent lik mengde med majones og lettrømme, tilsett litt finrevet/most hvitløk, finhakket eller revet agurk og små biter av løk og vårløk. Potetene skal kokes og bør ha litt tyggemotstand. Deles i passelige biter og blandes inn. Noen foretrekker å bruke potetene med skall og noen fjerner skallet.

Tips 1: Til sjømat er det veldig godt å vende inn finhakket peppermynte og litt limeskall i potetsalaten.

Tips 2: Til rødt kjøtt er det godt med litt trøffelolje og tilgjengelige urter.

Annet godt som passer i potetsalat: gressløk, provencekrydder, urter, rosèpepper, soltørket tomat, eple, nøtter.

Neste oppskrift er fra min navnebror- Jostein, fra kokkelandslaget, da det ble grillet på “The Thief” sitt tak på Tjuvholmen. Hele arikkelen derfra med mange gode grilltips kan du lese HER, og oppskriften på potetsalaten har du her:

Nypotetsalat med sennep

  • 500  nypoteter
  • 2 ss grov sennep
  • 1 ss dijon sennep
  • 1 dl solsikkeolje
  • 1 ts eddik
  • salt og pepper
  • 2 stk vårløk (vasket og finsnittet)
  • 4 ss finhakket gressløk

Potetene vaskes godt og kokes møre i lettsaltet vann. Rør sammen sennep og olje. Når potetene er møre deles dem i to eller fire alt etter størrelse, blandes sammen med sennep, vårløk og gressløk. Smakes til med salt og pepper før servering.

Dette er også en oppskrift som enkelt kan varieres ved å smakes til med ulike tigjengelige ingredienser.

God grillsommer!