Pølsebrød

Alle temaer, Kjøtt og pølsemaking

Denne oppskriften holder til 12 stk store pølsebrød.

Hvis du også vil ha fremgangsmåte og oppskrift på hjemmelagde pølser anbefales en titt på min gamle pølsemakerartikkel som du finner HER.

Men først kommer en liten hemmelighet!
Oppskriften på pølsebrødene er akkurat den samme jeg bruker for å lage hamburgerbrød,  og  oppskriften på hamburgere finner du her.

Oppskrift på pølsebrød

Du trenger:
7 dl hvetemel
1 pakke tørrgjær
1 egg
2 ss olje (raps eller solsikke)
1,25 dl lett melk
1,25 dl vann
1 ss sukker
1 ts salt
litt polenta eller maismel
sesamfrø

Start med å blande vann og melk, varm dette opp til ca 40 grader. Ha litt av dette, ca 3 ss i en liten bolle eller kopp sammen med gjæren og litt av sukkeret (1 ts). La dette stå og «vokse» mens du begynner med det andre. Hvis dette ikke begynner å skumme eller endre seg i det hele tatt er gjæren død og du begynner på nytt.

I en stor bolle: bland mel, salt, resten av sukkeret, blandingen av vann og melk, egg og olje. Hell også gjærblandingen oppi. Elt deigen. Det letteste er å bruke kjøkkenmaskin og eltekrok og la dette elte en stund på et av de nederste trinnene. Om deigen er for våt har du litt (lite om gangen, kanskje totalt en ss) mel oppi, slik at deigen kan formes til en stor ball når den er ferdig eltet.

Ta deigen ut, smør bollen med litt olje og ha deigen oppi igjen. Dekk til med plastfolie og la den stå lunt og heve i ca 1 time (dobbel størrelse).

Del deigen i 12 like deler som trilles til like kuler. Bruk litt hvetemel på benken etter behov. Form og press kulene litt flate, ca 1 cm i høyde. Bruk gjerne siden av håndflafen for å slå dem flate! Dryss polentamel på et stekebrett og legg leivene på. På et stekebrett er det plass til 6 stk. Dekk til med plastfolie og la heve på nytt i ca 40 minutter.

Pensle forsiktig med vann og hell sesamfrø over. Stek på 200 grader i 12-15 minutter til de er gylne. La de avkjøles på rist.

(null)