Nyhet fra Salma, Norwegian fast food!

Alle temaer, fisk og sjømat, matopplevelser, Tester, anbefalinger og omtaler

SALMARAW

Når Salma lanserer sitt nyeste produkt blir det gjort med brask og bram, der både presse og diverse matfolk ble invitert til avsløringen av det nye produktet fra Salma som ble introdusert som “det nye norske fast-food-måltidet”.

image– Vi skal ikke ta livet av pølsen, men har klokketro på at vår nylansering kan bli en verdig konkurrent i Fast Food-segmentet. Vi introduserer rett og slett en ny kategori, Norwegian Fast Food, sier Trym Eidem Gundersen, administrerende direktør i Salmon Brands, som utvikler Salma. Photo 24.04.14 20 32 15

Det nye produktet heter SalmaRaw og består av ferdig slicet sashimi av dagfersk kvalitet, sesamfrø og en ponzusaus som er utviklet i samarbeid med Espen V. Larsen fra Kulinarisk Akademi. I pakken medfølger en liten klype som fungerer som en praktisk erstatning for spisepinner. Emballasjen som skal by på et delikat lite måltid er utviklet av Johan Verde, en av Norges mest prisbelønnede industridesignere. Dette er et sunt og godt lite måltid du kan spise uansett hvor du er, rett fra pakken!

Vi fikk selvsagt smakt på det nye produkter, og det sto absolutt til forventningene!

Under presentasjonen fikk vi også belyst ulike aspekter rundt begrepet “fastfood”, og gutta fra the flying culinary circus showet med sine versjoner av “fastfood” der de lekte seg veldig med å servere slowfood raskt!

 

imageUlike spørsmål ble også diskutert av et matfaglig panel bestående av Matforsker Annechen Bahr Bugge, Ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius og blogger Marit Røttingsnes Westlie (fru timian).

Er pølse det vi har av norsk Fast Food? Er det fortsatt knyttet skam og dårlig samvittighet til hurtige måltidsløsninger? Har nordmenn endret kostholdet sitt og blitt sunnere, eller er det bare skryt? Og stemmer det at sushi er den nye tacoen?

Konklusjonen som kan trekkes ut er nok at det fremdeles er en lang vei enda til sushi har tatt over for taco, men at den kommer i tillegg til fredagsfavoritten. Vi er langt mer opptatt av sunnhet og helse enn før, og det skal gå raskt i en hektisk hverdag. Det er og ekte mat folk vil ha.

Jeg skal innrømme at for en som spiser generelt mye Salma allerede er det alltid spennende å følge med på hva Salma gjør. Så nå gleder meg til å se det nye produktet i salg!

 

De to første bildene er pressebilder fra Salma.Bilde to Salmasjef Trym Gundersen og merkevaresjef Christine Monsen. Det siste bilde er litt stemningsbilder tatt med iphone.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s