Sitronkake med gresk yoghurt

Alle temaer, Baking

I kveld serverte min kone meg en fantastisk god og saftig sitronkake. Denne kaken inneholder mye sitron og har derfor ikke sitron i glasuren. Her kommer oppskriften!

Ingredienser til kaken

  • 3,5 dl hvetemelbilde 4
  • 2 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 beger (3oo g) Tine matyoghurt, gresk type
  • 3 store egg
  • 3 dl sukker
  • 1 vaniljestang (splitt og skrap ut frøene, det er frøene som brukes)
  • Saften fra 1 sitron (ca 1/2 dl)
  • 0,5 dl solsikkeolje

Fremgangsmåte

Visp sammen det våte (utenom oljen) først og sikt deretter inn det tørre. Til slutt blandes oljen inn.

Dekk en avlang form/brødform med bakepapir (dette forenkler prosessen senere da du skal ta kaken ut av formen og tilbake igjen). Hell røren i formen og stek ved 180 grader i ca 50 minutter. Stikk en pinne i kaken for å sjekke at den er gjennomstekt.

Sirupen lages mens kaken står i ovnen
– Saften av 2 sitroner (ca 1 dl)
– 1 dl sukker

Dette skal koke i noen minutter til sirupen blir klar, deretter lar du den avkjøle.

bilde 2Når kaken er ferdig stekt løftes den ut av formen og avkjøles på rist i ca 15 minutter.
Løft kaken tilbake i formen (med bakepapiret) og lag små hull over hele kaken med en tynn trepinne (stikk helt til bunn av kaken).

Hell sirupen jevnt over hele kaken.

Nå skal kaken avkjøles HELT før glasuren tas på.

bilde 3Melisglasuren lages enkelt av melis og litt melk som blandes sammen til riktig konsistens. Dette helles over kaken når den er blitt HELT kald (etter ca 1 time).

Nyt verdens saftigste sitronkake!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s