Påskemuffins

Alle temaer, Baking, Søtsaker

 

Bak med barna i påsken – dekorative påskemuffins!

Det hersker for tiden en “bakefeber” over det ganske land, og det bakes både makroner, cakepops, cupcakes og lekre kaker i de tusen hjem. Midt i dette “bakehysteriet” skulle vi sitte barnevakt for våre to nevøer, og da fant vi raskt ut at vi måtte bake noe morsomt med de to små matglade guttene.

Photo 17.03.13 13 09 00Siden det nærmer seg påske kunne vi like gjerne starte påsken litt tidlig i år, med å lage påskekylligmuffins, eller “cupcakes” om du vil! Jeg hadde akkurat fått en epost fra Dansukker med tips til påskebaksten, og det er denne oppskriften jeg brukte for å lage småfuglene. Jeg tilpasset oppskriften litt ved å endre på noen av ingrediensene, og vi lagde våre helt egne påskekyllinger. Dette er en fin oppskrift, og barna digger de små pip-pipene!

Påskemuffins 10–12 stk (Inspirert av Dansukker sin oppskrift)

  • 100 g mandelmel
  • 150 g smør
  • ¾ dl Dansukker Sukker
  • 1 krm salt
  • 3 egg
  • 1 dl hvetemel
  • ½ dl potetmel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 ss Dansukker Vaniljesukker Fairtrade

Krem

  • 200 g kremost (Tine bakekremost med vaniljesmak)
  • 1 dl Dansukker Melis
  • Gul konditorfarge

Pynt

  • 2 dl kokosflak
  • Gul konditorfarge
  • Biter med godteri (Nonstop)
  • Blodappelsin til hanekam

Start med pynten ved å blande gul konditorfarge med vann, ha i kokosflakene og rør til kokosen er gul. Fordel på et brett, og la tørke (tørk gjerne i ovnen på ettervarmen etter muffinsene er stekt).

Bland mandelmel  med smør, sukker og salt. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland de to meltypene, bakepulveret og vaniljesukkeret, og vend dette inn i røren. Hell over i former. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.

Bland osten og melisen, og farg blandingen gul. Fordel kremen på muffinsene. Dypp dem deretter i kokosflakene. Sett på biter av godteri som øyne og nebb.

Photo 17.03.13 22 40 36

 

Photo 17.03.13 13 25 06

 

Kjøkkenutstyrstipset: Decomax fra Lekue. For å dekorere med f.eks sjokolade, kremer og sauser. 6 ulike 639-decomax-crememunnstykker følger med! Tåler temperaturer fra -60 c til 220 c noe som gjør det enkelt å varme i komfyr, eller kjøle ned. Fåes kjøpt i nettbutikken

www.matmeg.no/butikk

http://www.matmeg.no/butikk- decomax

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s