Suppe av svineknoke

Alle temaer, Kjøtt og pølsemaking, supper og saus

Det aller viktigste for å lage en skikelig god kjøttsuppe er å ta seg bryet med å koke kraft. Når man koker kraft kan man koke mye om gangen og fryse ned det man ikke trenger. Da har man basis for mange gode supper og sauser. En kraft kan enkelt lages i en trykkoker. Dette tar bare 1/3 av tiden det tar å koke kraft i en vanlig kjele. Hvis du ikke har trykkoker kan du likevel enkelt koke kraft i en vanlig kjele, men det tar litt lengre tid. Dersom kraften får stå noen timer å redusere blir det en veldig smakfull og god kraft.

Anbefalt drikke til denne salte og gode suppen er forfriskende India pale ale.

Ingredienser for kraft (ca 2 liter vann) kraft1

 •  1 svineknoke
 • 1 gulrot
 • 1/4 sellerirot
 • 1 pastinakk
 • 1/2 persillerot
 • 1/2 nepe
 • 2 laubærblader
 • noen få fennikkelfrø

Hvis du bruker trykkoker lar du dette koke med trykk i 75 minutter. Hvis du koker i vanlig kjele lar du det koke og redusere i tre timer. Deretter tar du opp svineknoken og renser den for kjøtt. Kraften siles og det du ikke skal bruke til suppen fryses.

 

Ingredienser til suppen (Her varierer du ingrediensene i forhold til hvor mye suppe du lager)

 • 2 potetersuppe
 • 2 gulrot
 • 1/2  sellerirot
 • 1 pastinakk
 • 1 nepe
 • 1 sjalottløk
 • 1/2 stangselleri
 • 1 bunt bladpersille
 • salt og pepper
 • kjøttet fra svineknoken

Kutt alle grønnsakene i små terninger og brun raskt på en stekepanne med litt smør og olje. Ha grønnsakene og kjøttet fra svineknoken oppi kraften og la dette koke til grønnsakene er møre. Grovhakk bladpersille og ha oppi i slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

Server med godt brød til

* en enkel og god variant lagesved å ha erter oppi også. Tørre erter bløtlegges i vann på forhånd og kokes i suppen.Litt vårløk og løpstikke er også godt å ha i suppen, og koriander er godt å ha i slutten av koketiden om man ikke har persille.

Kjøkkenutstyrstipset: For å fjerne alt skallet fra grønnsakene til suppen,peel appeal bruker jeg Peel Appeal grønnsaksskreller. Med denne kommer jeg til over allt og den fjerner ikke mer enn nødvendig. Peel Appeal er sveitsisk kvalitetsstål og fåes kjøpt i nettbutikken: http://www.matmeg.no/butikk

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s