Fisketallerken

Alle temaer, fisk og sjømat

Fisk til middag!

Laks eller torsk?

– Ja takk, begge deler!

Nesten all fisk egner seg for ovnsbaking og laks og torsk er to av mine favoritter. Derfor steker jeg og spiser gjerne disse to fiskene på en gang, sammen med masse godt tilbehør. Jeg bruker god og fersk torsk og salmalaks. Siden filetene er like tykke, legger jeg all fisken i en ildfast form med litt olivenlje, salt og pepper. Det viktige nå er å ikke steke filene for lenge. For å beholde litt av den rå kjernen i de saftige fileetene holder det med 8-10 minutter på 200 grader i stekeovnen. Denne oppskriften holder til fire personer.

20121203-235054.jpg

 

Ingredienser 

 • 4 torskefileeter a 100 gram
 • 4 laksefileeter a 100 gram (gjerne salmalaks)
 • 6-8 middels store gulrøtter
 • 6 persillerøtter
 • 1 sellerirot
 • 1/4 pepperrot
 • 8-10 jordskokker
 • 1/3 radish
 • 6 hvitløksfedd
 • 3 sjalottløk
 • 1 ss olivenolje
 • salt
 • pepper
 • 50 g Iberico-ost

Ingredienser til sausen

 • 500 g ferske reker
 • 2 dl tørr hvitvin
 • 1/2-1 sjalottløk (finhakkes)
 • 2 små hvitløksfedd (finhakkes)
 • 2 ss fersk kjørvel
 • 5 dl kremfløte
 • 1 ss olivenolje
 • 100 g smør
 • 1 sitron

20121203-235700.jpg

Tilberedning

 • Siden grønnsakene skal stå lengst i ovnen starter vi med disse. Først kuttes de i like store biter og legges i en ildfast form. Krydre med litt salt og pepper, hell over litt olje og sett i ovn som er forvarmet til 200 grader. Grønnsakene tar 20-30 minutter. Fisken settes inn de siste 8 minuttene.
 • Kutt et lite snitt på toppen av hver tomat og hell litt olivenolje og salt på. Legg tomatene i formen sammen med fisken. Krydre fisken med salt og pepper, litt olje og nypresset sitron. Sett formen med laks, torsk og tomat inn når grønnsakene har ca 8 minutter steketid igjen.
 • Mens grønnsakene står i ovnen er det på tide å lage en skikkelig god saus. Start med å rense rekene og fres rekeskallet i en kasserolle med litt olivenolje på sterk varme. Tilsett sjalottløk, hvitløk, kjørvel og hvitvin. La dette koke inn og tilsett deretter kremfløten. La dette koke i 15 minutter, sil av og sett sausen tilbake på platen. La dette koke til det får en fin konsistens. Monter inn kaldt smør og smak til med salt og presset sitron. Ha rekene oppi sausen.
 • Iberico-osten rives og blandes inn med grønnsakene.

20121203-235153.jpg

 

20121203-235725.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s