Drinkoppskrifter 3 – Gin

Alle temaer, Drinker

Her er oversikten over drinker basert på Gin, i alfabetisk rekkefølge. Hvis jeg mangler noen gode oppskrifter er det bare å sende, så legger jeg dem inn i listen. For å søke på navn på drink, bruk Ctrl+f og skriv inn i søkefeltet. Helt nederst er det også en knapp for utskriftsvennlig versjon! Les også dette inlegget for å få tips til å lage gode drinker


 

A-1

1/3 Grand Mariner
2/3 gin
En dash sitronsaft

Ryst og server i cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


Alabama Fizz

Juice fra en 1/2 sitron
1 ts melis
6 cl gin
club soda

Rystes godt med knust is, siles i et longdrinkglass over to biter med is, toppes med club soda, pynt med to kvaster med frisk mynte.


Alaska

1/4 Chartreuse, gul
3/4 gin

Shake og server i e t cocktailglass.


Alcudia

2/5 gin
1/5 Galliano
1/5 Crème de banane
1/5 grapefruktjuice

Ryst og hell i et cocktailglass.


Alexandra

2 cl gin
2 cl Crème de Cacao
2 cl fløteRist kraftig med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Alfonso Special

1 1/2 del Grand Marnier
3/4 del Gordons Gin
3/4 del tørr vermouth
2 dasher søt vermouth
1 dash angostura bitter

Rør godt med is og sil over i et cocktailglass.


All Stars

2 cl gin
2 cl Curaçao Orange
2 cl Bènèdictine
2 cl søt vermut

Rør drinken med is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronspiral.


A long September Night

2 cl Beefeather Gin
2 cl Jeagermaister
Tonic

Haes i et Old fashionedglass med masse isbiter. Toppes med Tonic
Rødt bær på en cocktailpinne til å røre med.


Amsterdam

2 cl gin
2 cl crème de bananes
2 cl sitronjuice

Rist kraftig med mye is. Sil i et godt avkjølt cocktailglass.


Angel Face

1/3 gin
1/3 Apricot brandy
1/3 Calvados

Shake og hell i et cocktailglass.


Aperitif Perrier

1 1/2 del Gordons Gin
1 1/2 del Noilly Prat
1/2 del Rose’s Lime Juice
eller
3 deler fersk lime juice eller Grapefrukt juice
Perrier
1 tvist med agurkskall

Shake alkohol og juice grundig med isbiter og sil ingrediensene over 2-3 isbiter i et Ballon eller collinsglass. Fyll opp med Perrier og pynt med agurkskall.


Atomic Bomb Shooter

2/3 del Tia Maria
1/2 del tørr gin
1/3 del fløte

I ett shotglass, legges forsiktig lag på lag, etter listen av ingredienser.


Bacardi Special

2 deler Bacardi rom
3/4 del Gordons Gin
saften fra en liten lime
1 dash grenadin
1 dash sukker

Shake alle ingrediensene unntatt rom til det er kaldt. Tilsett rom og shake igjen. Sil over i et cocktailglass.


Banjino Cocktail

3 cl gin
3 cl appelsinjuice
1 dash Crème de Bananes

Rist med is og sil. Serveres i godt avkjølt cocktailglass.


Bartender

1/4 gin
1/4 sherry
1/4 Dubonnet
1/4 tørr vermut
En dash Grand Mariner

Stir – cocktailglass.


 Battery Island

1 cl gin

1 cl rom

1 cl tequila

1 cl Vodka

4 cl Sprite eller iste

Battery

Bygges i longdrinkglass, toppes med Battery.


Bermuda Rose

1 1/2 del Gordons Gin
1 spiseskje lime juice
2 eller 3 dråper hver av apricot brandy og grenadin.

Shake med isbiter og sil over i et old fashionedglass.


Blackthorn, English

1 del Gordons Gin
1 del (eller mindre) søt italiensk vermouth
1/2 del Plymouth gin (valgfritt)
2 dasher appelsin bitter

Rør med is og sil over i et cocktailglass


Blue Devil

4 cl gin
2 cl blå Curaçao
2 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i godt avkjølt cocktailglass. Garner med kirsebær og sitronskall.


Blue Lady

2/4 blå Curaçao
1/4 gin
1/4 sitronsaft
Litt eggehvite

Shake – cocktailglass.


Blue Moon

4/10 gin
2/10 Blue Curaçao Bols
2/10 Cointreau
2/10 ananasjuice
Schweppes limonade

Shake – longdrinkglass
Garner med en ananasbit og et grønt kirsebær.
Serveres med sugerør.


Boppelibopp

5 cl gin
fyll opp med appelsinjuice
topp med ananasjuice


Boston Cocktail

1 1/2 del Gordons Gin
1 del apricot brandy
1 dash sitron saft eller sour mix
1 dash grenadin

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Bronx

2/10 appelsinjuice
2/10 tørr vermut
2/10 rød vermut
4/10 gin

Shake – cocktailglass.


Bronx Terrace

2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash limejuice

Stir – cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Bubbles

2/10 gin
1/10 Crème de Banane
7/10 champagne

Build – champagneglass. Topp med champagnen, ikke is i glasset!


Cameron diaz

2cl gin
1cl Absolut kurant
1cl Pisang Ambon

Toppes med bitter lemon, bygges i highballglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.


Carin

4/8 Gordon’s Gin
2/8 Dubonnet
2/8 Mandarinetto
Napolèon

Stir – cocktailglass. Garner med en sitronpeel.


Chinese lady

4 cl gin
2 cl gul Chartreuse (eller annen urtelikør)
2 cl grapefruktjuice

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


The Claridge

1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermut
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy

Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.


Clover Club

3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
Litt eggehviteShake og sil i cocktailglass.


Clover Club (Royal)

3/5 gin
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme

Shake og sil i dobbelt cocktailglass.


Corpse Reviver

5 cl gin
1 cl Pernod
2 cl sitronsaft
3 dråper grenadin
Soda

Rist gin, Pernod, sitronjuice, grenadin og is. Sil drinken over i et longdrinkglass med is. Fyll opp med soda. Garner med sitronskive og cocktailbær.


Conca d’Oro

5/8 Dry Gin
1/8 cherry brandy
1/8 Triple Sec
1/8 Maraschino

Shake og sil i cocktailglass. Garner med en appelsinpeel.


Cross Bow

1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Cacao

Shake og sil i cocktailglass.


Dry Joke

4/6 Beefeater gin
1/6 Noilly Prat
1/6 Cointreau
En dash grenadine

Stir – cocktailglass. Garner med Physalis.


Dry Martini

5 cl gin
1 cl tørr vermut (Noilly Prat eller Cinzano Extra Dry)

Rør gin og vermut med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass. Press en bit sitronskall over drinken og slipp den ned i glasset. Legg i en oliven festet på en tannpirker.


Dubbonet Cocktail
(denne drinken kalles også for Za-Za)

2 cl gin
3 cl Dubbonet
1 stenk Angostura Bitter

Rør med is. Sil over i cocktailglass.


Dutch Trade Winds

2 deler hollandsk genever gin (Claeryn hvis mulig)
1/2 del hollandsk curacao
1/2 del sitron saft eller sour mix
smak til med sukker sirup

Shake grundig med knust is og sil over i et cocktailglass.


El Morocco

2 cl gin
2 cl Crème de Bananes
2 cl Campari

Hell ingrediensene over flere isbiter i et whiskyglass. Garner med appelsinskive og cocktailbær.


Emerald

2 eller 3 deler Cork gin
1 dash grønn Crème de Menthe
noen dasher grønn Pomeranz eller Angostura bitter
1 grønt cocktailbær

Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktailbær.


English Highball

1 del gin
1 del brandy
1 del tørr vermouth

Toppes med ingefærøl eller club soda, serveres i et longdrinkglass, med en sitron “vri”.


Eton Blazer

1 del gin
1 del kirsch
1/4 del sitron juice
2 ts sukker (sirup)
finkornet farin
1 eggehvite, lett pisket
soda vann
is

Dypp randen av et longdrinkglass i lett pisket eggehvite og finkornet farin. Hell i is, gin, kirsch, sitron juice og sirup. Røres. Toppes med soda vann.


Eva

2/5 Gordosn gin
2/5 Cointreau
1/5 sitronsaft
5 dråper Bols Crème de Mente
Tonic

Rim glasset med sukker. Build i et longdrinkglass. Topp med tonic og rør inn. Garner med en appelsinspiral og et rødt bær.


Evergreen

1 del gin
1/2 del Midori
tørr vermouth
1/4 del blå Curaçao
is

Bruk en cocktailmikser, hell i gin, Midori, vermouth, og is, røres. Helles i et cocktailglass, drypp blå curacao i midten av glasset.


Fallen Angel

3/4 Gin
1/4 sitronsaft
2 dasher Crème de Menthe
En dash Angostura Bitter

Shake og sil i et cocktailglass.


Fino Martini

2 deler Gordons Gin
1 dash tørr sherry

Tilbered og server som Dry Martini.


The Fix

2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter

Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.


Florida

1 1/4 del appelsin juice
1/2 del Gordons gin
1 cl Kirschwasser
1 cl Triple Sec
1 dash sitron saft eller sour mix

Shake grundig med isbiter og server “on the rocks” i et collinsglass.


Fluffy Duck

2 cl gin
2 cl Advokaat
1 cl Cointreau
1 cl appelsinjuice
4 cl soda

Ha rikelig med is i et stort whiskyglass. Hell i alle ingrediensene bortsett fra soda og rør om. Fyll på med soda og pynt med appelsinskive på kanten. Server med sugerør.


Flying Dutchman

3 deler iskald genever gin
1 cl hollandsk Curaçao
1 dash appelsin bitter

Hell Curaçao over i et nedkjølt cocktailglass og snurr pø glasset. Tøm glasset. Hell genever opp i glasset med bitter pø toppen. Drikk.


Fourh Degree

1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut
To dasher Pastis

Stir – cocktailglass.


Fraises Fizz

1 1/2 del Gordons Gin
1 del jordbær likør
2 dasher sitron saft eller sour mix
1 1/2 del dash sukker sirup
1 tvist sitron skall
1 jordbær

Shake grundig med knust is og sil over i et highballglass uten is. Rør godt. Dekorer med sitron skall og jordbær.


French 75

2 cl gin
2 cl Cointreau
1 cl Pernod
1 cl sitronjuice
Champagne

Rist alle ingrediensene bortsett fra champagnen. Sil over i champagneglass og fyll opp med champagne.


Fun-Ski

1/5 gin
1/5 Cointreau
2/5 Coconut Cream
1/5 kremfløte

Garner med appelsin, et kirsebær og ananasblader. Blend – goblet.


Garbo

2 cl gin
2 cl rompunsj
2 cl sitronsaft

Rist med is og sil over i cocktailglass.


GG & GA

Fyll et highball (høyt) glass med is. Hell over 4 cl Gordons Gin. Fyll opp med Schweppes Gingerale. Før en lime/sitron båt lett langs kanten av glasset. Legg båten i glasset og rør rundt med en rørepinne.


Gibson

5 cl gin
1 cl tørr vermut

Rør drinken med mye is og sil over i et cocktailglass. Garner med lemonpeel og sylteløk.


Gimlet

4 cl gin
2 cl Rose’s limejuice

Rør med is og sil enten over i et cocktailglass eller et whiskyglass med eller uten is.


Gin and Campari

3 cl gin
3 cl Campari

Legg isbiter i et cocktailglass. Hell over ingrediensene. Legg i en bit sitronskall.


Gin and French

6/10 gin
4/10 tørr fransk vermouth

Uten ritualer helles Gordons Gin og vermouth rett opp i et cocktailglass. Is er valgfritt.


Gin and It

7/10 Gin
3/10 rød italiensk vermut

Skjenkes direkte i et cocktailglass. Garner med et cocktailbær.


Gin Fizz

4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
Soda
Rist gin, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.


Gin Sling 1

1 del gin
Soda vann
1 del sitron juice
En dash Angostura Bitter
2 ts sirup
is

Bland sitron juice, sirup, gin og bitter. Helles i et whiskyglass. Ha i is, toppes med sodavann.


Gin Sling 2

2 deler gin
soda vann
1 ss sitron juice
en dash grenadine
is
sitronskive
maraschino cherry (kirsebærlikør)

Hell gin (kan også bruke brandy, rom eller whiskey), sitron juice og grenadine i et longdrinkglass. Toppes med sodavann, server.


Golden Dawn

2 cl gin
2 cl calvados
2 cl apricot brandy
2 cl appelsinjuice
noen stenk grenadine

Rist alle ingrediensene med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt old fashionedglass.


Golden Fizz

4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake Eggeplomme
Soda
Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og eggeplomme kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.


Golden Peaks

2 deler gin
whisky
is

Ha is i et longdrinkglass, hell i gin, toppes med whisky. Pyntes med en ananasskive.


Golf Cocktail

2 deler Gordons Gin
1 cl tørr vermouth
1 til 2 dasher angostura bitter

Tilbered og server som en Dry Martini.


Gordon’s Bitter Lemon

4 cl Gordon’s Gin
10-12 cl. Bitter Lemon

Hell Bitter Lemon over Gordon’s gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.


Gordon’s Cranberry juice

4 cl Gordon’s Gin
10-12 cl. Cranberry juice

Hell Cranberry juice over Gordon’s gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.


Gordon’s Tonic

4 cl Gordon’s Gin
10-12 cl. Tonic

Hell tonic over Gordon’s gin i et høyt longdrink glass med isbiter, pynt med en skive sitron.


Gotlandsk Sommernatt

4 cl gin
2 cl Cointreau
Appelsinjuice
2 cl grenadin

Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over ingrediensene unntatt grenadinen og rør om. Hell grenadinen i drinken over baksiden av en skje slik at den synker til bunns.


Green Lady

2 cl gin
2 cl grønn Curaçao
2 cl sitronsaft
Noen dråper Pernod

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


Gröna hissen

4 cl gin
2 cl grønn Curaçao
Mozell eller champagnebrus

Hell gin og likør over isbiter i st pjolterglass. Fyll glasset med champagnebrus. Garner med sitronskive og cocktailbær.
En populær og kjent drink.


Harmony

3/6 Beefeater gin
1/6 Grand Mariner Cordon Jaune
1/6 Monin pasjonsfruktsirup
1/6 frisk presset sitron
en dash Frothèe

Rist og sil over i cocktailglass. Garner med frisk fiken og mynteblad.


Hawaiian

1/2 gin
1/2 appelsinjuice
En dash Orange Curaçao

Rist og sil i et cocktailglass.


Hawaiian Cocktail

2 del gin
1/2 del triple sec
dash med ananas juice

Rystes, server i et cocktailglass.


Hills Angels

3 cl London Hill Gin
1 cl Licor 43
1 cl Martini Extra Dry

Shakes med is og siles i et cocktailglass. Garnityr: 1 grønn oliven.


Honolulu Cocktail

1 1/2 del Gordons Gin
1 dash bitter
1/4 dash av både appelsinjuice, ananas juice og sitron saft eller sour mix
1/2 dash farin

Shake grundig med isbiter og sil over i et nedkjølt cocktailglass.


Ines

3/10 Martini Dry
3/10 Martini Rosè
3/10 Gordons’ Gin
1/10 Amaretto di Saronno

Rist og sil over i cocktailglass. Garner med en oliven.


Jockey Club

2 deler Gordons Gin
2 cl Crème de Noyau
4 dasher sitron saft eller sour mix
smak til med appelsin- og angostura bitter

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Karjola

1/2 Gordons Gin
1/2 Cointreau
En dash limejuice
En dash grenadine Tonic

Build i et longdrinkglass. Topp med tonic, rør inn. Garner med en appelsinskive og et kirsebær.


Lady Lyssa

5/7 gin
1/7 Cointreau
1/7 apricot brandy

Rør med isbiter og sil over i et cocktailglass. Garner med et cocktailbær.


Lady Violet

2 cl vodka
2 cl gin
2 cl hvit rom
2 cl tørr vermut

Rør drinken med mye is. Sil opp i godt avkjølt cocktailglass med finknust is. Dekorer med en skive sitron.


Leave it to me

1 del London dry eller Plymouth gin
1/2 del tørr vermouth
1/2 del apricot brandy
1 del grenadin
1 dash sitron saft eller sour mix

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Lillet Cocktail

1 1/2 del Lillet
1 cl Gordons Gin
1 tvist sitron

Rør med is. Server med sitron i et Cocktail eller old fashionedglass.


Linda

1/4 gin
1/4 Crème de Cassis
1/4 Crème de Banane
1/4 sitronsaft

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Little Devil

2 cl gin
2 cl hvit rom
1 cl Cointreau
1 cl sitronsaft

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


Long Island Ice Tea I

1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl vodka
4 cl kald te
Coca Cola

Build i et høyt longdrinkglass. Fyll opp med Cola og garner med en kvast mynte.


Long Island Ice Tea II

1 cl gin
1 cl rom
1 cl tequila
1 cl vodka
6 cl sourmix
Coca Cola

Build i et høyt longdrinkglass. Fyll opp med Cola og garner med en kvast mynte.


Luring

3/5 Beefeater gin
1/5 Crème de Cassis
1/5 Cinzano Dry

Rim glasset med farin. Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitronpeel.


Maiden’s Prayer

3/8 gin
3/8 Cointreau
1/8 appelsinjuice
1/8 sitronjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Mainbrace

2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl grapefruktjuice

Rist med is og sil over i cocktailglass.


Manuela

1/3 gin
1/3 Martini Extra Dry
1/3 Martini Rosso
To dråper Angostura Bitter
En dash Cognac

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær og kiwi.


Mar del Plata

4/8 gin
3/8 vermut
1/8 Bénédictine Noen dråper Grand Mariner

Rist ingrediensene, unntatt Grand Mariner og sil over i et cocktailglass. Ha i noen dråper Grand Mariner. Garner med en sitronpeel.


Marconi

4 cl gin
2 cl søt vermut
1 dråpe Angostura

Rør med is og sil over i et avkjølt cocktailglass.


Martini, Dry

5 cl gin
1 cl tørr vermut (Noilly Prat eller Cinzano Extra Dry)

Rør gin og vermut med mye is. Sil drinken over i et godt avkjølt cocktailglass. Press en bit sitronskall over drinken og slipp den ned i glasset. Legg i en oliven festet på en tannpirker.


Martini, Sweet

4 cl gin
1 cl søt vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Martini, Perfect

4 cl gin
0.5 cl rød vermut
0.5 cl tørr vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Monkey Gland

4 cl gin
2 cl friskpresset appelsin juice
3 dråper grenadin
3 dråper Pernod

Rør med is i et mikseglass og sil så over i et godt avkjølt cocktailglass.


Moon River

2/8 gin
2/8 apricot brandy
2/8 Cointreau
1/8 Galliano
1/8 sitronsaft

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et kirsebær.


Napoleon

7/10 gin
1/10 Dubonnet
1/10 Orange Curaçao

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


Negroni

2 cl gin
2 cl søt vermut
2 cl Campari Bitter
1 appelsinskive

Hell over store isbiter i et balloon vinglass. Rør godt. Tilsett appelsinskiven.


Olle

3 cl gin
3 cl Cointreau
Hvit musserende vin

Fyll et glass trekvart fult med is. Hell over gin, Cointreau og til slutt vin.


Opera

4 cl gin
1 cl (eller mer) Dubonnet
1 cl Maraschino
appelsin juice (valgfritt)
appelsin skall (valgfritt)

Shake godt med is og sil over i et godt avkjølt cocktailglass. Dekorer med appelsinskall eller en appelsinskive.


Orange Bloom

2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl søt vermut

Rør med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær.


Orange Blossom II

2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl søt vermut

Rør drinken med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær.


Orange Fizz

2 deler Gordons Gin
2 cl triple sec
2 spiseskjeer sitron saft eller sour mix
1 1/2 dash sukker sirup
2 dasher Orange Bitters
soda
appelsin juice
1 appelsinskive

Shake med is og sil over i et sourglass. Tilsett is og soda, litt appelsin juice og appelsinskiven.


Paradise

4 cl gin
2 cl apricot brandy
2 cl appelsin juice
1 tynn appelsinskive

Shake med knust is og sil over i et cocktailglass. Garner med appelsinskiven.


Parisian

2/5 gin
2/5 tørr vermut
1/5 Crème de Cassis

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Park Avenue

4 cl gin
1 cl søt vermut
1 cl ananasjuice

Rist med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Park Lane Spesial

2 deler Gordons Gin
2/3 apricot brandy
friskpresset juice fra en 1/2 appelsin
en dash grenadin
1/2 eggehvite

Shake med is og sil over i et cocktailglass.


Peppermint Park

2 deler Gordons Gin
1 del søt sitron saft eller sour mix
champagne

Shake Gordons Gin og juice godt sammen med isbiter og sil over i et stort champagne saucer glass. Fyll opp med champagne og serveres med sugerør.


Piccadilly

2/3 gin
1/3 tørr vermut
En dash Pastis
En dash grenadine

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Pink Gin

1 1/2 del Plymouth gin
flere dråper Angostura Bitters

Shake bitters opp i et vin eller cocktailglass, rull glasset rund og tøm ut. Hell så gin i glasset. Is er valgfritt.


Pink Lady

4 cl gin
1-2 cl grenadine
1 ts eggehvite

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær.


Queens

1/4 gin
1/4 tørr vermut
1/4 søt vermut
1/4 ananasjuice

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Rac

5/10 gin
2/10 tørr vermut
2/10 søt vermut
1/10 grenadine
En dash orange bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med appelsintwist og et cocktailbær.


Ramos Fizz

1 1/2 del Gordons Gin
1/4 kopp half-and-half melk og double cream
1 eggehvite
friskpresset juice fra 1/2 sitron
1 toppet dash sukker
1 dash appelsinblomst vann

Shake med knust is og sil over i et highballglass.


Red Devil

4 cl gin
2 cl gul Chartreuse
3 cl presset sitron
3 stenk Pernod
3 stenk grenadine

Rist kraftig med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Red Hope

2,5 cl gin (Beefeater)
1 cl Crème de Banane
0,5 cl Brizard Apry
10 cl sitronsaft
En dash Monin Sirop de Fraise

Rist med is og sil over i longdrinkglassglass. Garner med appelsinskive og et kirsebær.


Red Lion

2/6 gin
2/6 Grand Marnier
1/6 appelsinjuice
1/6 sitronsaft

Rim glasset med farin. Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Red Snapper

4 cl gin
tomatjuice
2 dråper Tabasco
2 dråper worcestershire sauce
litt salt og pepper

Legg noen isbiter i et pjolterglass. Hell over gin og litt tomatjuice, tilsett krydder og rør om. Fyll opp med tomatjuice og rør om igjen. Garner med en selleristilk.


Resolute

2/4 gin
1/4 sitronsaft
1/4 apricot brandy

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Rheingold

5/10 gin (Gordons)
3/10 Cointreau
1/10 Martini Dry
1/10 Campari Bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.


Rialtococo

1/3 gin
1/3 Campari
1/3 Coconut Cream

Ha knust is i et cocktailglass og hell over ingrediensene.


The Rickey

2 deler Gordons Gin
1 del friskpresset lime (eller sitron) juice
1 eller flere dasher grenadin
1 langt tvistet lime skall
soda

Miks ingrediensene med isbiter i et old fashionedglass. Tilsett lime skallet. Toppes med soda og rør godt med en barskje..


Roadster

1/3 gin
1/3 Grand Marnier
1/3 appelsinjuice

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitrontwist.


Royal Fizz

4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
1 helt egg
Soda

Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og egg kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.


Russian

2 cl gin
2 cl vodka
2 cl kakaolikør

Rist godt med mye is. Sil over i godt avkjølt cocktailglass.


Salome

1/3 gin
1/3 Dubonnet
1/3 tørr vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Satan’s Whiskers

1/5 gin
1/5 Grand Marnier
1/5 tørr vermut
1/5 søt vermut
1/5 appelsinjuice
En dash orange bitter

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Sifi Flip

2/5 gin
1/5 Cointreau
1/5 grenadine
1/5 sitronsaft
En eggeplomme

Rist med is og sil over i dobbelt cocktailglass.


Silver Jubilee

2/4 gin
1/4 Crème de Banane
1/4 kremfløte
Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Silver Fizz

4 cl gin
4 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
En eggehvite
Soda

Rist gin, sitronsaft, sukkerlake og eggehvite kraftig med is og sil over i et sourglass som er godt avkjølt. Fyll opp med soda.


Singapore Sling

4 cl gin
2 cl cherry brandy
3 cl sitron saft eller sour mix
1 dash D.O.M. Bénédictine (valgfritt)
soda (eller 7up)

Shake godt og sil over i et Highball eller collinsglass med en isbit, eller hell over knust is. Fyll opp med vann eller soda.


Sloe Comfortable Screw

2 deler vodka
1/2 del Gordons Gin
1/2 del Southern Comfort
4 deler appelsin juice

Hell over i et highballglass med mye isbiter. Rør godt rundt.


Snake In The Grass

2 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl tørr vermut
2 cl sitronsaft

Rist med is og sil over i cocktailglass.


Spirit of Lisboa
Nr. 2 ICC 1998

2,0cl Beefeater Dry Gin
1,0cl Cointreau
2,0cl Bols Apricot Brandy
1,0cl Vermouth Bianco
1,0cl frisk pærejuice

Pynt: frisk frukt


Spitfire

3/6 gin
2/6 Crème de Cacao
1/6 tørr vermut
Tre dråper Pernod direkte i glasset

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med et cocktailbær


Stella Polaris

3/5 gin
1/5 Chartreuse, grønn
1/5 tørr vermut
En dråpe limejuice

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en lime båt.


Stratos

3/8 gin
2/8 Drambuie
2/8 Cinzano Dry
1/8 Crème de Banane

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en sitronpeel.


Strawberry Dawn

1/2 gin
1/2 Coconut Cream
To – tre friske jordbær

Blend – cocktailglass.


Sweet Martini

4 cl gin
1 cl søt vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


T&A

En dash med appelsinkonsentrat (kvikk)
6 cl Gin
tonic

Rist med is og sil over i et cocktailglass. Fyll opp med tonic


Taj Mahal

2 cl gin
2 cl Calvados
2 cl Marie Brizard Apry (Apricot Brandy)
2 cl sitronsaft

Rist og sil. Server med sitronskive i godt avkjølt cocktailglass.


Thanksgiving Cocktail

1 del Gordons Gin
1 del tørr vermouth
1 del apricot brandy
noen dråper sitron saft eller sour mix
1 cocktailbær

Shake med isbiter og sil over i et cocktailglass. Dekorer med cocktailbæret.


The Claridge

1 del Gordons Gin
1 del tørr fransk vermouth
1/2 del Cointreau
1/2 del apricot brandy

Shake grundig med isbiter og sil over i et cocktailglass.


The Filby

2/5 gin
1/5 Amaretto
1/5 Campari
1/5 tørr vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass. Garner med en appelsintwist.


The Fix

2 deler Gordons Gin
1/4 del ananas sirup
1/4 del lime juice
1/4 del sitron saft eller sour mix
1 cl Cointreau
sitron kjøtt
ferske ananas biter

Shake med knuste isbiter og hell over i et highballglass. Ha opp i en brukbar mengde med sitron kjøtt, dekorer med ananas og server med sugerør.


The Fizz (Gin Fizz)

2 deler Gordons Gin
1 del (eller mer) sitron saft eller sour mix
1 del (eller mindre) sukker
soda

Shake med knust is og sil over i et highballglass uten is. Angrip med soda samtidig som du rører rundt. Drikk mens det bruser.


The Rickey

2 deler Gordons Gin
1 del friskpresset lime (eller sitron) juice
1 eller flere dasher grenadin
1 langt tvistet lime skall
soda

Miks ingrediensene med isbiter i et old fashionedglass. Tilsett lime skallet. Toppes med soda og rør godt med en barskje..


Tiger

2 cl gin
2 cl kakaolikør
2 cl fløte

Rist med is og sil. Server i cocktailglass.


Tokyo ice tea

Gin 1 cl
Vodka 1 cl
Contreu 1 cl
Midori(Peach) 1 cl
Sour 1 cl

Dette ristes og fylles opp med Sprite i ett longdrinkglass


Tom Collins

6 cl gin
8 cl sitronsaft
2 ts sukkerlake
soda

Rist gin, sitronsaft og sukkerlake kraftig med is og sil opp i pjolterglass. Fyll opp med soda. Garner med en halv sitronskive og cocktailbær.


Trinity

1/3 gin
1/3 tørr vermut
1/3 søt vermut

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Tropical Doll

3 cl gin
2 cl Campari
2 cl appelsinjuice

Rist. Hell over knust is i cocktailglass. Garner med rødt bær, appelsinskive og sugerør.


Union Jack

1 1/2 del Gordons Gin
1 spiseskje Crème Yvette

Shake godt sammen med knust is og sil over i et cocktailglass.


Up against the wall Mexican style:

Tequila 1 cl
Southern comfort 1cl
Gin 1 cl
Galliano 1 cl

Fylles opp med appelsinjuice.


The Visitor

1/3 gin
1/3 Cointreau
1/3 Crème de Banane
En dash appelsinjuice
En eggehvite

Rist med is og sil i dobbelt cocktailglass.


Western Rose

2/4 gin
1/4 apricot brandy
1/4 tørr vermut
en dash sitronsaft

Rist med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


White Lady

4 cl gin
2 cl Cointreau
2 cl sitronsaft

Rist godt sammen med is og sil over i et cocktailglass. Garner med cocktailbær.


White Lily

2 cl gin
2 cl hvit rom
2 cl Cointreau
1 dråpe pernod

Rør og sil over i cocktailglass.


Yellow Daisy

2/5 gin
2/5 tørr vermut
1/5 Grand Marnier

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Yolanda

2 cl gin
2 cl Cognac
4 cl søt vermut
1 dråpe grenadin
1 dråpe Pernod

Rør med is og sil. Server i cocktailglass.


Zaza

1/2 gin
1/2 Dubonnet
En dash Angostura Bitter

Rør med is og sil i godt avkjølt cocktailglass.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s