Champagne på Pascal

matopplevelser, Tester, anbefalinger og omtaler, vin

Pascal og vinimportøren AMKA inviterte på en herlig smakfull aften i forbindelse med at champagnehuset Canard-Duchêne nå lanseres i Norge.

Pascal er for de fleste best kjent for sine søte fristelser med fantastiske kaker, sjokolade og makroner. Men Pascal har også to kveldsåpne restauranter der det satses på rustikk fransk mat med norske råvarer, til en hyggelig pris. De to restaurantene finnes henholdsvis i Henrik Ibsens gate 36 og Ullevålsveien 47.

Vi var samlet denne høstkvelden for å smake på et utvalg av det Pascal har å tilby, og på Champagnene fra Canard-Duchêne som ikke tidligere har vært mulig å få kjøpt i Norge. Champagnene som i første omgang blir å finne på restauranter ligger  i en prisgruppe fra 325 til 399 per flaske.

Canard-Duchêne

Canard-Duchêne be grunnlagt i 1868 av Victor Canard og Léonie Duchêne og holder sted i Ludes mellom Reims og Epernay. Med en 6 km kalkkjeller er de et av de største Champagnehusene. Det satset stort på økologisk drift og per i dag er den ene champagnen sertifisert som økologisk. Det jobbes også med å få flere av champagnene sertifisert som økologiske produkter.

Authentic green er en god økologisk champagne som egner seg veldig bra som en aperitiff. Authentic Vintage er en nydelig champagne som er lagret i kjeller i fem år. Den dominerende Pinot noir- druen gjør dette til en champagne som passer godt å kombinere med mat. krydret aroma med innslag av vanilje og mineraler. Grande cuvee-champagnene har fått navnet Charles VII som en hyllest til fransk historie og til Champagne. Grand Cuvee Charles VII blancs de blancs er laget av  chardonnaydruer (blancs de blancs betyr at det brukes kun hvite druer. Champagne lages jo hovedsaklig av Chardonnay, Pinot noir og Pinot meunier mens det her altså brukes kun Chardonnay). Aromatisk bærer denne preg av rene smaker med frisk frukt som pære og lychee. Den rosa og fruktige grande cuvee rose er også en champagne med mye smak av frukt, røde bær som bringebær og kirsebær.

Vin: Cuvee Leonie NV, Canard-Duchêne, Brut
Frankrike, Champagne
Vectura Nr/pris: 132 346 229,-
VP Nr/pris: 143801 325,-

Vin: Authentic Vintage 2005, Canard-Duchêne, Brut
Frankrike, Champagne
Vectura Nr/pris: 132 349 269,-
VP Nr/pris: 143601 359,-

Vin: Authentic green NV, Canard-Duchêne, Brut
Frankrike, Champagne
Vectura Nr/pris: 132 370 259,-
VP Nr/pris: 143701 349,-

Vin: Grand Cuvee Charles VII Blanc de blancs NV, Canard-Duchêne, Brut
Frankrike, Champagne
Vectura Nr/pris: 132 348 299,-
VP Nr/pris: 143401 399,-

Vin: Grand Cuvee Charles VII Cuvee de la Rose NV, Canard-Duchêne, Brut
Frankrike, Champagne
Vectura Nr/pris: 132 347 229,-
VP Nr/pris: 143301 325,-

Småretter fra Pascal

Vi fikk smake på mye godt fra Pascal. Dette var både et utvalg av noe som serveres i restauranten og et utvalg av konfekt og søtsaker.  

  • Avokadokrem med ratatouille brunoise
  • Vychissoise og løirom
  • Gresskarsuppe med quinoa og ristet gresskarfrø
  • Toast med hjort og kirsebærchutney
  • Makroner
  • Konfekt
  • Pannacotta

Det var svært smakfulle småretter der det tydelig merkes at det var brukt gode råvarer, som var behandlet for å trekke frem de rene gode smakene. Alt vi fikk servert smakte fortreffelig, og jeg vil nevne spesielt  gresskarsuppen og hjorten som to av favorittene. Her kommer jeg gjerne tilbake en dag for å smake meg gjennom mer av det Pascal har på menyen, for dette var godt!

Litt om Pascal

Pascal har tre restauranter, og ett utsalg i Bygdøy alle. Pascal Dupuy åpner sitt første konditori i det verneverdige lokalet i Tollbugata 11 i Oslo. Han er den niende eieren av konditoriet som har eksistert siden 1895. Det opprinnelige konditoriet i Tollbugata (fra ca 1650) brant ned og ble først bygget opp igjen i 1870. I dagens butikk kan man beundre gammelt ærverdig treverk, glasstak og den fantastiske fresken malt av Åsmund Stray i 1895. Kakene lages på hemmelige oppskrifter, og han har fått mange utmerkelser for sin konditorkunst. I tillegg til søtsaker er også to av restaurantene kveldsåpne med god franskinspirert mat.

 

For mer info:

Besøk hjemmesiden til Pascal

Besøk hjemmesidene til AMKA

 

Takk for en hyggelig kveld!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s