øldampet blåskjell

Alle temaer, Ølbloggen SKUMbag brewery, fisk og sjømat

Å dampe blåskjell går raskt og det er kjempegodt. Jeg dampet blåskjellene i Isaac fra italienske Baladin, et øl som passer perfekt til lett sjømat. Jeg er forsiktig med chilien for at ikke den skal bli for fremtredende i retten. Her er det de fine rene smakene som skal frem!

Ingredienser (holder til 2 personer)

  • 1 kg blåskjell
  • 2 dl øl (Baladin Isaac)
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • 2 ss smør
  • 1/4 chili
  • 1 ts finhakket fersk timian
  • 1 laubærblad

 Start med å klargjøre blåskjellene. Som regel holder det å skylle dem. Hvis noen av skjellene er åpne gir du de et lite “kakk”. Hvis noen ikke lukker seg kastes disse. Finhakk alle grønnsakene.

Varm smøret i en stor stekepanne eller kjele og surr løken i noen minutter. Tilsett vårløk, hvitløk, chili, timian og laubærblad og la dette surre litt på middels/sterk varme. Pass på at det ikke blir brunt. Skru opp temperaturen og tilsett ølet. La dette frese litt før blåskjellene helles oppi. Ha lokk på og la det dampe i 5-6 minutter. Server straks.

Hell litt av kraften over skjellene. Det som er igjen av kraften kan du bruke som base for suppe elles saus til en annen rett.

Dersom noen av skjellene ikke har åpnet seg kastes disse. Server godt brød til (se oppskrifter i forrige innlegg) og nyt godt øl til, gjerne samme sorten som er brukt i retten.

* Baladin Isaac er et overgjæret øl av sorten Belgisk wit. Ølet er godt balansert og dufter tydelig av hvete og appelsin. Det fruktige ølet egner seg veldig bra til sjømat. Alkoholprosenten på dette italienske ølet er på 5% og det selges på Vinmonopolet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s