Ølbryggerbrød

Alle temaer, Ølbloggen SKUMbag brewery, Baking

Siden jeg etter en dag med ølbrygging sitter igjen med en stor mengde utvasket maltet bygg (mesk) passer det fint å bake brød med litt av de restene istedenfor å kaste det.

ØLBBRYGGERENS BRØD

* 4,5 dl vørter fra bryggingen

* 5 dl Utvasket malt (mask etter bryggingen)

*3 dl grovt rugmel

* 12 dl hvetemel

* 1/2 dl honning

* 50 gram gjær

* 1 ts salt

varm opp vørteren til 37 grader og rør ut gjæren i dette. Bland deretter inn honingen og etterhvert resten av ingrediensene. Kna deigen godt til den har fått en fin konsistens. La deigen heve til dobbel størrelse (ca 40 minutter). Form deigen til to brød og la de hveve under kjøkkenhåndkle i 30 minutter. Stek brødene midt i ovnen på 200 grader i 45 minutter. La brødet avkjøes på rist. Nyt brødet med smør, god ost og godt øl!

ØLBRYGGERKNEKKEBRØD

8 dl utvasket mesk

8 dl fint sammalt hvetemel

5 dl vann

1,5 dl vørter

1/2 ts salt

Dette var noe jeg kom på underveis i bryggingen og er første gang jeg lager. Jeg har aldri sett noe oppskrift eller hørt om andre som har laget dette. Siden jeg har fått spørsmål om disse knekkebrødene som jeg ble gaske fornøyd med la jeg den ut i ettertid på dette innlegget.

Smør jevnt utover på bakepapir på stekebrett.

Stek på 180 grader i 45-60 minutter avhengig av knekkebrødetsctykkelse. Server med ølchutney og et godt øl, gjerne porter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s