Hveteølsorbet

Alle temaer

HVETEØLSORBET MED HVETEØLKOKT PÆRE

Denne oppskriften har jeg hentet fra fra en bok som heter øl med kniv og gaffel, skrevet av Sigrid Strætkvern. Dette er en fin bok med informasjon og enkle oppskrifter der øl inngår som ingrediens.

Denne oppskriften holder til 4 porsjoner.

* 4 pærer

* 3 dl hveteøl

* 1 sitron (saften og finrevet skall)

* 1 vaniljestang

* 2 dl brunt sukker (demerarasukker)

* 4 cm kanelstang

Skrell pærene og skjær bunnen av. La stikken være på. Hell øl, saft og skall fra sitronen i en kjele. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i kjelen og legg ved resten av vaniljestangen, sukker og kanel. Kok opp og legg i pærene. La koke til pærene er lett møre, men fremdeles litt harde i midten.

Sorbet

* 3 dl hveteøl

* 3 dl epelejuice uten sukker

* 1 ss sukker

* saften fra 1/2 lime

Bland alle ingrediensene og kok opp. La det avkjøles. Hvis du har en ismaskin bruker du denne, hvis du som meg ikke har en ismaskin, heller du blandingen i en bolle og setter i fryseren. Rør jevnlig i sorbeten under innfrysning så den ikke nåler seg.

Legg litt av laken fra pærene midt på tallerkenen, med finskåret pære og en ss creme fraiche på toppen. Sorbet kan legges ved siden av og garneres med finstrimlet limeskall.

Til denne desserten drikkes selvsagt et godt og søtt hveteøl!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s