Lille Asia, fusion og Matjessild!

Alle temaer, fisk og sjømat, matopplevelser, Sushi, Tester, anbefalinger og omtaler

Jeg ble av norges sjømatråd, også kjent som Gofdfisk.no invitert til dette flotte arrangementet med sushikurs og smaking.

Lille Asia er de første som begynner å bruke norsk matjessild i sin meny, og det var i den anledningen matinteresserte bloggere og journalister ble invitert for å smake på matjessild, lære mer om sushi og selvfølgelig om restauranten Lille Asia.

Vi var altså samlet på lille Asia i Hegdehaugsveien, en sushi-fusion restaurant som åpnet for ca et år siden. Lille asia drives av tre brødre, der hver av dem har ansvar for hvert sitt område. Restaurantdelen i Hegdehaugsveien drives av Vinh som entusiastisk fortalte oss om sine håndplukkede kokker fra ulike deler av hele verden. Restauranten er en sushi- fusion restaurant og har sushi og Thaimat på menyen. Med et sterkt fokus på gode råvarer bruker de også mange gode norske råvarer, og matjessild er altså nå også en av disse råvarene. I motsetning til endel tradisjonelle sushirestauranter som ønsker å beholde råvarene renest mulig, uten krydder gjør Lille Asia kanskje det motsatte. Mange av råvarene blir behandlet og det brukes en rekke ulike teknikker og krydre i restauranten. Fusion handler mye om å bruke tradisjonelle råvarer på nye kreative måter.

Vinh hadde også med seg en av sine dyktige kokker som fortalte litt om de gode råvarene han brukte før han fortalte om de ulike teknikkene som brukes for de ulike sushi-variantene. Så viste han hvordan man lager og kutter maki og nigiri for å få best mulig resultat. Foran oss hadde vi alle hver vår sushi-matte, kniv, og fantastiske råvarer. Nå var det bare å lage det vi måtte ønske!

Vi fikk bruke ulike råvarer, og både maki og nigiri ble produsert med laks og matjessild!

 

Matjessild – Eat as matjes you can

Navnet Matjessild kommer fra det nederlandske ordet maatjesharing. Matjes betyr jomfruelig og haring betyr sild. Jomfru-silden som blir brukt til matjessild er treårig kjønnsmoden sild som ikke har rukket å utvikle rogn eller melke. Denne silden inneholder mye sunt fett og det er kun den beste silden som kan brukes som råvare til matjessild. Matjessildproduksjon er storindustri i Norge og det blir langs Norskekysten produsert 140 million matjessild hvert år. Matjessild har i alle år vært en delikatesse i Nederland. Produksjonen foregår for en stor del i Norge men alt ble eksportert til Nederland. Fisken filiteres for hånd og saltes i et døgn før den dypryses.Hver matjessild er ferdig filetert og vacuumpakket  pr stk. Matjessild finnes i frysedisken og føres av Norgesgruppen. For oversikt over utsalgssteder, besøk matjessild sine nettsider.

Etter at vi hadde fått lage vår egen sushi, var tiden kommet for å smake på sushi og thai fra Lille Asia. De fargesprakende kreasjonene smakte herlig, og kombinasjonen av heftige thai-salater og sushi var en glimrende kombinasjon. I den ene thaisalaten var det brukt fritert matjessild som en av ingrediensene!

 

 

 

Et besøk på Lille Asia i Hegdehaugsveien anbefales på det varmeste!

  • Besøk norsk sjømatråd sin nettside godfisk HER
  • Besøk nettsiden til Lille Asia HER
  • Besøk Matjessild sin nettside HER

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s