Tomatpesto

Alle temaer, supper og saus

En god tomatpesto kan brukes til veldig mye forskjellig, det er derfor smart å lage en stor porsjon du kan ha i kjøleskapet!

Tips til bruk:

  • på bruschetta med revet parmesan over
  • som en rask “pizzasaus”
  • på nybakt brød
  • som marinade til ovnsbakt fisk

Ingredienser:

  • 1 glass  soltørkede tomater, “kjøkkenglasstørrelse” (her er det stor variasjon på kvalitet, kjøp en variant du liker)
  • 1/2- 1 ts kapers (jeg bruker som regel nærmere en teskje)
  • 1-2 ss ristede pinjekjerner eller valnøtter
  • 1 ss grønne oliven
  • 1/4 hvitløksfedd
  • litt god olivenolje
  • nykvernet pepper

Mos alt med en stavmikser og tilpass konsistens og smak med olivenolje. Her må du smake til underveis og lage “din blanding”! Oppskriften er til en liten porsjon så jeg anbefaler å doble, tredoble, firedoble… så du er sikker på å ha nok!

 

På bildene: 1. Bruschetta med tomatpesto og revet parmesan 2. Brød med tomatpesto, blåmuggost og kveite 3. Ovnsbakt torsk med tomatpesto – servert med ovnsbakte grønnsaker 4. Frisk salat med smørflyndre og parmaskinke -servert med grissini og tomatpesto.

Tips: Tomatpestoen har god holdbarhet i kjøleskapet, og du kan til og med fryse den. Bruk gjerne en Decomax med det største munnstykket (kjøpes på www.matmeg.no/butikk)  for å porsjonere ut pestoen. Det er også veldig praktisk å oppbevare Decomax med tomatpestoen  i kjøleskapet, – klar til bruk!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s