Gari – Syltet ingefær

Alle temaer, Sushi

Å lage sin egen syltede ingefær er en enkel  og rask prosess. Og som det er med det meste er også dette utrolig mye bedre enn det som kjøpes ferdig på glass. Jeg har spist sushi på restauranter som har laget sin egen Gari (som det så fint heter på sushi-språket) og da har jeg blitt både  overrasket og glad. Overrasket over hvor utrolig godt denne ingefæren smakte, og glad fordi jeg har fått en følelse av at restauranten virkelig tar sushi på alvor.

Det er mange ulike oppskrifter på syltet ingefær. Noen  med  sitronsaft, mens andre er uten. sukkermengder og eddik varier i innhold og det gjør også fremgangsmåtene. Denne oppskriften gir en  god, crispy og fantastisk Gari!

Du trenger:

  • ca 250 gram fersk ingefær
  • 6 dl vann
  • 100 gram sukker
  • 3 dl risvinseddik
  • saften fra 1/2 sitron
  • 2 teskjeer salt

Slik gjør du det:

Skrell ingefæren og kutt den i tynne skiver. Dette gjøres enklest med en mandolin.

Kok opp vannet med saltet og legg i ingefæren. Ta deretter kjelen vekk fra platen og la ingefæren trekke til den har kjølt seg ned. Sil deretter av vannet.

Kok opp riseddiken, sukkerer og sitronsaften til sukkeret er helt oppløst.

Putt ingefæren på glass, og hell eddikblandingen over til glasset er helt fullt.

Ingefæren er klar til å spises etter tre timer, men blir ekstremt god etter å få stått en stund i kjøleskapet!

 

Selv om syltet ingefær er en viktig del av et sushimåltid kan den også brukes til så utrolig mye mer. Hvorfor ikke lage noen glass når man er igang, for å gi som gaver til gode venner!

Syltet ingefær passer utmerket til blant annet:

  • Sushi og sashimi
  • Tartar av rød fisk
  • Røykt laks
  • Jordbær og kremost
  • I salater
  • Som tilbehør til kjøtt

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s