Omelett

Egg

Å lage en skikkelig god omelett er faktisk utrolig enkelt! Det fine med det er at det går veldig raskt, det er sunt og man kan ha mye forskjellig godt tilbehør ved siden av! Det tar maks ti minutter å lage en omelett så det kan kanskje klassifiseres som “fast-food”! Bortsett fra at dette er godt og sunt i tillegg!

Triksene for å lage en god omelett er å ikke ha alt for mye fyll i den (da blir det ingen “omelettkake” av den og den vil gå i stykker, tenk heller på å ha mye godt ved siden av omeletten!), ikke ha for mye i stekepannen på en gang, middels temperatur og litt olje i røren!

Det aller beste med å lage omelett er at du kan bruke “det du har for hånden” så lenge du har egg, ost og olje. Av tilbehør er det bare å ta en kikk i kjøleskapet og være kreativ! Vil du ha en italiensk inspirert omelett med basilikum, soltørket tomat og mozarella? med ruccola, soltørket tomat og pinjekjerner til? Eller hva med en skikkelig “cowboy-omelett” med bønner, bacon og chili! Det er bare fantasien og utvalget i kjøleskapet ditt som er begrensningen!

Omelett for to med enkle tips til variasjoner

5 egg
ca 100 g revet ost (jarlsberg, norvegia og all annen hvit ost passer! litt blåmuggost er også godt)
0,5 dl rapsolje
litt salt og pepper
Dette er altså grunnoppskriften og nå følger noen tips til ulike varianter, husk å ikke overdrive mengden med  det du tilsetter..

variasjon 1
Tilsett finhakkede friske urter som basilikum og timian.
litt vårløk eller purreløk
soltørket tomat

variasjon 2
1 fedd hvitløk
litt finhakket løk
finhakket chili
litt sopp

variasjon 3
litt revet potet
litt trøffelolje
persille
skinkebiter

Pisk sammen egg og olje i en bolle. Tilsett osten og de andre ingrediensene.
Ha litt olje i pannen og hell halvparten av røren i stekepannen. Stek til den er fast nok til at du kan brette den ene enden over den andre. Avslutt stekingen rett før den blir helt gjennomstekt i midten for å beholde saftigheten!

Godt å ha ved siden av:
– alt av ulike salater
– rå grønnsaker som tomat, agurk, paprika og avocado
– oliven og soltørket tomat
– kjøtt som stekt kylling eller svin
– stekt sopp

 

på bildet: omelett med urter og gressløk. Tilbehør stekt kalkun i strimler med blåmuggost (selbu blå), salat, paprika og vårløk, chilimarinert oliven og litt balsamicosaus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s