Gulrot og ingefærsuppe

supper og saus

Oppskriften rekker enten som en forrett for fire personer, eller som et måltid for to. Godt brød passer fint til suppen og er generelt godt til det meste av supper! (husk også på at en god kraft er et godt utganspunkt for en velsmakende suppe). Dette er en glatt suppe. Det vil si at ingrediensene først blir kokt møre, såbrukes en blender eller lignende utstyr for å kjøre suppen helt glatt. Deretter helles alt i kasserolle, varmes og smakes til.

Ingredienser:

  • 1 liter kraft av kylling eller grønnsaker
  •  6-8 gulrøtter av “normal stor størrelse”
  • Ingefær, en passe stor bit (ca 20 g eller på størrelse med en tommel!)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1/2 løk
  • 2 kefirlime blader (kan sløyfes om du ikke har men anbefaler å ha enten tørkede eller å fryse ned ferske slik at du har dette om du vil lage thai-mat)
  • 1/6 ts chilipulver (eller mindre om du bruker den hissigste varianten!)

Kutt gulrot og løk i biter, finhakk hvitløken og skrell og kutt ingefæren i små biter.

Stek løken noen minutter til den er gyllen, tilsett gulroten. Tilsett finhakket hvitløk og la dette surre noen minutter i stekepannen på middels/høy temperatur.

Ha alt over i en stor kasserolle og tilsett kraften (eller hell all kraften oppi pannen du har stekt i om den er stor nok!).

Del ingefæren i biter og putt oppi gryten!  Tilsett litt chilipulver og kok opp. La dette koke til gulroten er mør og myk.

Hell søt i blender/foodprosessor eller lignende og la maskinen gå til du har en helt jevn og fin suppe! Hell tilbake i kasserollen og tilsett to kefirlime blader. Kok opp og smak til Med litt salt om du føler behov for det.

Suppen kan toppes med revet eller strimlet gulrot. Salat og brød ved siden av kan være godt om du ikke vil bruke suppen som en spicy forrett!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s