Iphoneapps: Gyldendals soppguide

Tester, anbefalinger og omtaler

Soppsesongens er ikke over enda, det er mye traktkantarell i skogen!

Jeg har brukt Gyldendals soppguide på iphonen i min for å sammenligne de ulike soppene jeg har funnet.

Gyldendals soppguide koster 39 kr og er en applikasjon for nybegynnere som ikke har bok med seg ut i skogen. Den inneholder en enkel oversikt over de soppene som det finnes mest av i de norske skogene. Det er også de soppene som er minst sjanse for å forveksle med giftige sopper som blir beskrevet. Applikasjonen er basert på boken “sikre sopper” av Inger Lagset Egeland og Steinar Myhr.

I tillegg til beskrivelser, bilder og oversikt over mulige forvekslinger har applikasjonen kriteriesøk og muligheter for å lagre egne soppsteder.

Her er mine meninger om appen!

Menyen er litt rotete. Tilsynelatende ser den ryddig og oversiktlig ut med inndelingene kantareller, piggsopper, poresopper, rørsopper og skivesopper. Denne inndelingen er fin, men kunne gjerne innehold flere bilder sammenligningsbilder med sopp som ligner. Bildene kunne godt vært presentert på en bedre måte og med flere nærbilder og detaljer.

Neders til venstre i menyen finner jeg funksjonen “søk”. Her kan det søkes ved hjelp av ulike kriterier, noe jeg liker godt spesielt dersom det etterhvert legges til flere sopper i appen. Plasseringen av denne funksjonen derimot var litt underlig. Jeg antok vel at dette bare var en vanlig søkefunksjon der jeg kunne skrive inn navnet på en sopp. Derfor visste jeg ikke om at det var søk etter kriterier før lenge etter.. Denne funksjonen burde altså vært plassert sammen med den andre hovedmenyen!

Appen har selvsagt også tips, råd og telefonnummeret til giftsentralen!

Totalt liker jeg denne appen og anbefaler den for nybegynnere som ønsker å ha en liten soppguide for hånden. Guiden er enkel med kun de vanligste matsoppene og de giftige soppene som kan ligne.  Husk uansett å være forsiktig dersom du er usikker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s