Sopptur

Alle temaer

I år er det mye sopp i skogen, så vi bestemte oss for å ta en liten tur ut å se om vi kunne finne noe..

Og dette endte vi opp med!

Vi gikk ikke langt før vi fant et sted der vi fant traktkantarell. Vi plukket i vei og etterhvert fant vi også vanlig kantarell! Vi fant såpass mye at det egentlig var størrelsen på kurven som var begrensningen! Etterhvert som vi plukket og lurte på hvilke sopper som egentlig er spiselig kom vi plutselig over et stort område med en litt mer sjelden sopp, nemlg svart trumpetsopp! Og det var ikke akkurat lite av denne soppen der vi var. Her var det virkelig bare til å sanke i vei så mye vi ville av de norske skogers sorte gull!

Dette var virkelig en bra sopptur!

Bilder av dagens fangst! Kantarell, traktkantarell og svart trumpetsopp.

TIPS: Når du steker sopp, stek den i to omganger. Først i olje og deretter i smør. Ikke ha for mye sopp i pannen samtidig , da blir den kokt og ikke stekt.

Enkel soppstuing med Whisky-dampet kantarell!

  • Stek soppen i litt smør
  • Tilsett litt finhakket hvitløk å la surre litt med soppen
  • hell over whisky og la soppen dampes i whiskyen, bruk en rimelig variant med ren og urøkt smak, Jameson passer bra!
  • tilsett kremfløte, salt og pepper og la det koke inn til du har en passende konsistens. Smak til med salt og pepper!

Enkel og grei soppstuing som passer fint til Vilt og kjøttretter. Du kan bruke annen sopp. Østers-sopp egner seg utmerket!

TIPS: Sopp kan enkelt tørkes i stekeovnen over natten. Spre soppen på brett med bakepapir og sett midt i ovnen. La ovnen stå på 50 grader eller litt under om den kan stilles lavere. Sett en sleiv i åpningen for å holde døren åpen og neste morgen har du tørket sopp! Legg på rene lufttette glass (ovnen bør ikke overstige 50 grader).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s