Ingrid og Eyvinds livretter

Tester, anbefalinger og omtaler

Det er bokfestival denne helgen noe som var lett synlig i Oslo idag!

Ingrid Espelig Hovig og Eyvind Hellstrøm signerte sin nye bok “Ingrid og Eyvinds favoritter” og serverte løksuppe, en av oppskriftene fra boken.

Jeg måtte selvfølgelig bort og hilse på og prøve å få med meg en signert bok hjem. Mange mennesker sto i kø for å skaffe seg et eksemplar til redusert pris i forbindelse med lanseringen (393 er lanseringspris og 449 kr er ordinærpris).

Boken er sensasjonell siden Norges to store mat-ikoner for første gang har laget bok sammen. Boken har 263 sider og er delt inn i hovedkapitlene; forretter, hovedretter, tilbehør, sauseskolen, desserter og kaker. Disse kapitlene inneholder bokens oppskrifter. I tillegg kommer de små kapitlene “Da Ingrid møtte Eyvind”, “Skalldyraften”, “Julia Child” og “Oppvaskeren”. Disse små kapitlene er skrevet som historier med tips og inspirasjon der ingrid og eyvinds tanker og meninger kommer frem. Enkelt skrevet med stor skrift.

Ellers finnes litt diverse informasjon innimellom som elsempelvis sidene om blåskjell, kamskjell, kreps, lam, laks og kylling. Dette er også egne avnsnitt med litt tips og fakta.

De aller fleste oppskriftene består av et helsides foto av retten og selve oppskriften som har en liten introduksjon med tips, info eller litt historikk.

Selve oppskriftene består både av gamle tradisjonelle retter og nyere retter med råvarer vi er vandt med å bruke her til lands. Rettene fremstår som ujålete og ukompliserte med delikate bilder der fokuset dreier seg om å frem råvarenes gode smak.
Dette er oppskrifter der du ikke finner ingredienser du ikke aner hva er, krydderne og grønnsakene som brukes er noe du sikkert har i kjøleskapet og i kjøkkenskapet fra før av. Med andre ord er oppskriftene i denne boken noe de aller fleste burde få bra til!

Totalinntrykk.
Enkle og ukompliserte oppskrifter med fine bilder. Kunne godt inneholdt flere tips og triks fra begges synsvinkel. Lett leselig og med enkle og ujålete ingredienser. Ellers er dette selvfølgelig en bok som absolutt fortjener en plass i bokhyllen, ikke minst siden det er eneste boken av Hellstrøm og Espelig Hovig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s