Iphoneapps: Tyggo og restaurater

Tester, anbefalinger og omtaler

Det finnes nå ekstremt mange mat og drikke- apps for iPhone. Pga den store mengden av disse app-ene kan det også sies mye om kvaliteten og innholdet på disse. Jeg vil komme med beskrivelser og omtaler av utvalgte apps og det er bare til å komme med kommentarer og tilbakemeldinger. Send gjerne også inn din omtale!

De to første app-ene jeg vil si noe om er to ganske ferske apps som har som formål å guide oss gjennom restaurantjungelen, “Tyggo” og “Restauranter”. “Tyggo” tar for seg restaurantene i Oslo mens “restauranter” er landsdekkende.

Tyggo

For å laste ned eller gå til Tyggo sin nettside,-  klikk HER !

Det første jeg tenker på er at det ut ifra navn og logo kan være litt vanskelig å se at dette er en mat-relatert app. Når jeg starter appen kommer jeg inn på en meget enkel meny. Det er bra, jeg liker at det er lettvint og brukervennlig med få valgmuligheter. Apper med mye dilldall har en tendens til å ikke bli brukt mer enn to ganger. Den enkle menyen består av valgene “i nærheten”, “kategorier” og “søk”. I tillegg kan jeg ta kontakt og lese om tyggo.

Når jeg bruker et av disse valgene (som absolutt fungerer utmerket) for å finne en restaurant kommer jeg inn på en enkel og brukervennlig meny. Restauranten med adresse, telefonnummer og åpningstid finnes øverst i en ramme. Så kan jeg velge å se kart og å se meny. Kartfunksjonen fungerer ved å åpne et googlekart (slik som det er i alle andre apps, men for all del – det fungerer veldig fint det!)

Så det mest spennende! Jeg velger å “se meny”. Og hellige lykke! Her finner jeg full meny med priser! Oversiktlig og pent. Men hvordan fungerer dette med oppdateringer og er prisene korrekte? Dersom dette blir vedlikeholdt og er oppdatert er det helt genialt!

Totalt inntrykk jeg har av appen “tyggo” er at den er veldig oversiktlig og enkel å bruke. Menyen med prislisten er absolutt det mest geniale jeg noensinne har sett i en restaurantguide-app. Man kan legge inn egne vurderinger og lese andres. Regner med at det kommer noen vurderinger å lese etterhvert. Denne appen liker jeg svært godt!

For å laste ned eller gå til Tyggo sin nettside,-  klikk HER !

Restauranter

Denne appen heter rett og slett “restauranter” og hevder å være Norges største og beste restaurantguide.

Jeg åpner appen og kommer rett inn på en landsdekkende topp25- liste som man sikkert kan være mer eller mindre uenig i. Denne listen er nok basert på brukernes rangeringer noe som gjør at det kanskje blir veldig skjevt fordelt i forhold til lansdeler og type restaurant.

Videre kan jeg selv velge by og nederst finner jeg en meny med “topp25”, “kategorier”, “favoritter”, “lokaliser” og “søk”. Jeg oppdager at det er lurt å vise kategorier etter å ha valgt by. Denne funksjonen fungerer bra! I favoritter kan jeg selv legge til mine favorittsteder. En mulighet jeg sikkert kunne klart meg uten siden jeg nok husker de beste stedene uten å måtte skrive dem ned. Når jeg velger “lokaliser” åpner det seg et Google-kart der jeg velger restauranter utgravninger kriterier. Dette går sakte siden den hele tiden skal oppdatere seg når jeg zoomer. Til slutt prøver jeg søkefunksjonen som fungerer bra.

Når jeg har valgt ut en restaurant får jeg fem en fin oversikt med beskrivelse av sted, åpningstid og en funksjon jeg liker godt, nemlig bordforespørsel! Jeg kan også lese andres vurderinger og jeg kan rapportere feil. Videre er det muligheter å se bilder av sted, kart, ringe og tipse andre.

Totalt inntrykk er at det ser ut som en fin og oversikltlig guide men med litt mange og noen unødvendige funksjoner.

Sammenligning

Som en restaurantguide over Oslo er “Tyggo” uslåelig! Enkel, med oversikt over langt flere spisesteder i Oslo enn “restauranter” har. I tillegg er oversikten over menyer med priser helt genialt. Slik oversikt finnes ikke i “restauranter”. Når det gjelder “restauranter” må det likevel sies at dette er en fin landsdekkende oversikt over restauranter med fine omtaler av de ulike stedene. Et kjempepluss er at begge appene er gratis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s