Tempura

Sushi

Tempura er frityrstekt sjømat eller grønnsaker. Kan serveres som små snack-biter eller som en ingrediens i maki-ruller.

Japansk tempuradeig er en tykk røre som du dypper det som skal fritertes i før det skal i pannen.

Oppskrift for fire porsjoner.

1 egg
1 kopp is-vann
1 kopp siktet hvetemel

Kakk egget og visp det. Tilsett isvannet og pisk lett. Spe inn nok mel mens du hele tiden rører til du får en passende konsistens.

Oppskrift 2 (også fire porsjoner).

1 egg
1 dl isvann
1 dl fløte
100 g siktet hvetemel
50 g maizennamel
2 ts bakepulver

Husk å bruke en olje som tåler høy temperatur. Druekjerneolje er en fin olje å fritere i.

Bruk enten en frityrpanne eller en tykkbunnet kasserolle. Varm oljen opp til ca 170 grader. Ved å stikke et redskap i tre nedi kan du beregne riktig temperatur. Når det begynner å boble litt langs siden/e på treredskapet kan du starte!

Dypp biter av det som skal friteres i røren og legg de i oljen. Når de har fått en gyllen farge og ” flyter ” i oljen er de ferdige. La bitene renne av seg på kjøkkenpapir.

Bruk gjerne krabbe, kongekrabbe, kreps, scampi, hummer til tempura- maki!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s