Skjærebrett

Alle temaer

Det pågår en evig diskusjon om hva som er mest hygenisk og mest praktisk av de ulike skjærebrettene. Noen foretrekker plast og andre tre eller bambus. (bambus er for øvrig det mest miljøvennlige alternativet!)

Dette er svaret Mattilsynet har kommet med: “begge (tre og plast) er like hygieniske dersom de brukes, rengjøres og vedlikeholdes slik at de ikke innebærer forurensningsfare til mat. “

Jeg foretrekker tre og bambus fremfor plast. Det viktigste med en god trefjøl er å ikke la den ligge fuktig, ikke vaske den i oppvaskmaskin og ikke la den ligge i vann. Vask den i hånden og tørk av og sett den på plass. Gjør det samme med knivene dine! Da har du gode redskaper i mange år. Trefjøler har visse fortrinn når det gjelder teknologi og skjæreegenskaper.

Vær nøye med hygiene for å unngå kryssbakterier. Dette gjelder også å skille rå grønnsaker og annen mat fra ferdig mat.

For å sikre at fjølen ligger helt stødig og ikke sklir kan du legge anti-sklimatter under. Disse fåes kjøpt på butikker som selger tilbehør til bil. Klipp dem til i riktige størrelser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s