Koketid for egg

Egg

Hvordan få perfekt kokt egg!

Koketider for egg
Bløtkokt 3-5 minutter
”Smilende” 6-8 minutter
Hardkokt 8-10 minutter

Bruk romtempererte egg og kok opp vannet først. La deretter eggene trekke. Skyll eggene i kaldt vann når de tas opp for å avslutte kokeprosessen.

Det finnes mange hjelpemidler for å koke egget riktig. Siden størrelsen på egget, høyde over havet og eggets temperatur er avgjørende for resultatet kan det raskt bli kokt for kort eller for lenge.

En fin og omfattende forklaring på hvordan man koker egg finner du her: http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/

Og litt mer eggefakta om norske egg! http://www.egg.no/Article.aspx?artid=9385&bgstyle=&mnu1id=4508&mnu2id=4536&mnu3id=4540&mnu4id=

Det finnes også gode hjelpemidler for eggekoking på iPhone. Last ned appen egg timer eller søk etter egg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s