Sjokolade

Søtsaker

Fremgangsmåte:

Smelt en del kakaomasse skånsomt sammen med 1/2 del kakaosmør i vannbad. (Dette får du kjøpt på Helios og på spesialbutikker)

Bland inn søtningsstoffer som f.eks råhonning, yuconsirup, agavesirup. (dette er gode og sunne alternativer som ikke påvirker blodsukkeret)

Eventuelt kan du bruke fruktsukker eller meliss. Prøv deg frem og bruk den mengden og sort du liker! SMAK den til slik at du blir fornøyd.

Tilsett litt annen smak om du vil. Gode alternativer er Chilli, kanel, limeskall,osv.. Her er det bare å være kreativ!

Hell sjokoladen i isbitformer eller tynt lag i plastbokser og sett deretter i kjøleskapet. Så lenge du har riktig mengde kakaosmør løsner sjokoladen lett når den er stiv.

Dersom du vil lage melkesjokolade kan du blande melkepulver med smeltet kakaosmør og tilsette dette i sjokoladeblandingen!

NB! Lager du sjokoladen som beskrevet vil du få en mye mørkere og mer kakaosmakende sjokolade enn det mange er vant med. Derfor bør du eksperimentere litt for å lage sjokoladen slik du liker den. Husk at en melkesjokolade i butikken stort sett består av sukker, melkepulver og litt kakao..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s