Kokosboller

Søtsaker

Denne oppskriften rekker til 15-18 kokosboller.

  • 4 eggehviter
  • 1 dl sukker (evt annen sukkererstatning)
  • 1 ss vaniljesukker
  • 4 plater gelatin
  • 1-2 poser kokosmasse
  • ca 200 g mørk sjokolade (se sjokoladeoppskrift eller smelt sammen mørk sjokolade med 50 g kakaosmør eller delfiafett)

1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5-10 min.

2. Stivpisk eggehvitene (dvs at du skal kunne snu bollen oppned uten at noe renner ut). Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk til sukkeret er oppløst og konsistensen er stiv og luftig.

3. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i vannbad. Kjøl deretter gelatinen ned og hell sakte i eggehvitemassen mens det piskes kraftig.

4. Legg matpapir på bakebrett og strø over et tynt lag med kokosmasse. (Dette hindrer at eggehvitemassen setter seg fast) Hell massen i en brødpose (plastpose) og klipp et hull i ene hjørnet på ca en cm. Klem ut passe store kremtopper på matpapiret og sett deretter hele brettet i kjøleskapet. La stå til de er stive (ca 15 min).

5. Lag sjokolade (se oppskrift) eller smelt sjokolade og kakaosmør/delfiafett i vannbad. La sjokoladen avkjøle seg.

6. Bruk to gafler og vend en og en skumtopp i sjokoladen og deretter i kokosmasse før de settes på brettet. Det letteste er å vende halve først og deretter vende den andre siden i sjokoladen. Husk å la sjokoladen dryppe litt av seg for ikke få for tykt lag. Sett kokosbollene i kjøleskapet og la stivne helt.

Kokosbollene kan fryses, f.eks i isbokser. De tiner raskt når de tas ut igjen!

I kjøleskap kan kokosbollene oppbevares i noen dager.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s